Læreruddannelse: Skives borgmester opfordrer VIA-ledelse til at handle og få skabt ro

Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard, der har argumenteret for bevarelse af uddannelsen, bifalder statsministerens udmelding og opfordrer VIA UC til at reagere. (Foto: Skive Kommune)
dato

Statsminister Mette Frederiksen har udtrykt modstand mod VIA University Colleges plan om at lukke Læreruddannelsen i Skive, en beslutning hun kalder "en kold analyse".

Skives borgmester, Peder Christian Kirkegaard, der har argumenteret for bevarelse af uddannelsen, bifalder statsministerens udmelding og opfordrer VIA UC til at reagere. Han mener, at det er vigtigt at skabe ro omkring uddannelsen inden ansøgningsfristen den 5. juli.

VIA UC's ledelse fastholder dog, at beslutningen om at lukke uddannelsen er den rigtige, på trods af statsministerens indgriben.

Borgmester Kirkegaard håber, at dialogen med regeringen vil få VIA UC til at ændre holdning, da han mener, det er vigtigt at sikre uddannet arbejdskraft i hele landet.

Den endelige beslutning om udbudsstrukturen for læreruddannelserne skal træffes den 20. juni.


https://skive.dk/nyheder/stabe-byraadet/laereruddannelse-skives-borgmester-opfordrer-via-ledelse-til-at-handle-og-faa-skabt-ro/
Kilde: Skive Kommune