Blå Flag – sæt krydser i din kalender

Foto: Skive Kommune. Naturvejleder Jesper kigger på søstjerner sammen med børnene

Den kommende Blå Flag sæson byder igen i år på mange spændende aktiviteter.

Som altid vil der være spændende aktiviteter på Blå Flag strande og havne hen over sommeren.

Skive Kommune har fire strande og to lystbådehavne, som har fået tildelt det Blå Flag 2023. Det er Ålbæk Strand, Harre Vig Strand, Glyngøre Strand og Virksund Strand, samt Fur Havn og Glyngøre Havn.

Flagene er kommet op på havnene, hvor sæsonen starter tidligere end på strandene. På strandene vil flagene blive hejst i starten af juni.

Sommerens arrangementer

På www.skive.dk/blåflag finder du kalendere med sommerens Blå Flag arrangementer. Som sædvanlig er det vores populære naturvejleder Jesper Nielsen Krogh, som står for at fortælle om og vise Limfjordens dyr og planter og fortælle om Blå Flag.

Som noget nyt kan du i år lære at bruge app'en Arter, så du kan lære de forskellige planter og insekter at kende, som findes på Blå Flag strandene. App'en kan selvfølgelig også bruges andre steder. Der er også arrangementer med madlavning med naturens egne råvarer, og sidst men ikke mindst vil Jesper vise, hvad Museum Sallings nye undervandsdroner kan, og du kan være med til at undersøge, hvad der findes under vandoverfladen i Limfjorden.

Du kan se i kalenderen, hvad der er på programmet ved de enkelte arrangementer. Så hvis du er i gang med at planlægge sommerferien med børnene, så sæt kryds i kalenderen og bliv klogere på alt det sjove, der sker ved strandene og i fjorden.

Kilde: Skive Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.