Gratis hjælp til at ændre alkoholvaner for borgere over 65 år

Foto: Skive Kommune.
dato

En ny undersøgelse viser, at borgere over 65 år har et større alkoholforbrug end andre aldersgrupper. For at imødekomme dette problem tilbyder Skive Kommune nu gratis og anonym hjælp til ældre borgere, der ønsker at ændre deres alkoholvaner.

Særligt tilbud til ældre borgere
Er du fyldt 65 år, kan du få op til tre anonyme samtaler med en forebyggelseskonsulent fra Rusmiddelcenter Skive. Samtalerne kan foregå i dit eget hjem eller på Sundhedscenter Skive og tager udgangspunkt i dine ønsker og udfordringer. Hvis der er behov for yderligere hjælp, kan du overgå til et mere struktureret samtaleforløb.

Hjælp til pårørende
Det er ikke kun de ældre borgere, der kan få hjælp. Pårørende til personer med et stort alkoholforbrug kan også få støtte og vejledning. Det kan være svært at se en elsket kæmpe med alkoholproblemer, og derfor tilbyder Rusmiddelcenter Skive også hjælp til pårørende.

Sådan får du hjælp
Hvis du ønsker at tale om dine alkoholvaner eller har brug for støtte som pårørende, kan du kontakte forebyggelseskonsulent Karina Eriksen. Hendes kontaktoplysninger findes nederst på siden.

Dette initiativ er en vigtig del af Skive Kommunes indsats for at forbedre sundheden og livskvaliteten for ældre borgere og deres familier.


https://skive.dk/nyheder/sas-sundhed/gratis-hjaelp-til-at-aendre-alkoholvaner-saerligt-tilbud-til-dig-der-er-fyldt-65-aar/
Kilde: Skive Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.