Skivebørn spiller stor koncert i Aarhus

Skivebørn spiller stor koncert i Århus den 14. juni 2023. (Foto: Skive Kommune)
dato

Den 14. juni bliver en ganske særlig dag for 2. og 3. årgang på Skivehus Skole. Eleverne drager nemlig til Musikhuset Aarhus for at give koncert med Aarhus Symfoniorkester sammen med skolebørn fra hele Jylland.

Det er ikke hver dag, at Skivebørn i 8-10 års alderen får fornøjelsen af at optræde side om side med et professionelt symfoniorkester. Men det er netop, hvad elever fra Skivehus Skole har i udsigt, når de deltager i en stor koncert som en del af projektet OrkesterMester.

- Det er fantastisk, at en skole i Skive Kommune kan give eleverne sådan en oplevelse. Ikke blot kan børnene stå i rampelyset på en stor scene og vise, hvad de har øvet og øvet i timevis, de får også lov til at mærke musikkens helt specielle sammenhold og det at være en del af noget større, siger Anja Brejner Højgaard, leder af Skive Musikskole.

Hun er Skive Kommunes lokale tovholder på OrkesterMester-projektet, som opdyrker skoleorkestre på skoler i hele landet.

- Projektet giver flere børn adgang til musikkens verden, og det synes jeg er fremragende. På Skive Musikskole arbejder vi netop for, at kvalificeret musikundervisning ikke blot er for dem, som har mulighed for at gå på musikskolen, men et fællesskab alle børn skal have adgang til. OrkesterMester er noget, eleverne kan have sammen i den klasse, hvor de tilbringer hverdagen, lyder det.

Anja Brejner Højgaard fortæller, at musik og det at spille på et instrument beviseligt giver større energi og glæde, samt træner både sprog, hukommelse og motorik:

- Børnene høster SÅ mange fordele ved at spille. Musik giver en masse god læring og alle kan være med. At børnene tilmed også får en oplevelse af de få ved at spille en stor koncert er endnu en bonus, understreger Anja Brejner Højgaard.

Om OrkesterMester

OrkesterMester-projektet løfter musikundervisningen via det samarbejde, som musikskolelærerne og folkeskolelærerne har ude i klasserne. Lærerne bliver klædt på til at varetage musikundervisning, hvilket er tiltrængt, da hele landet oplever en enorm mangel på undervisere i faget. 

Projektet er et samarbejde mellem Danske Musik- og Kulturskoler, kommuner og folkeskoler. Det begyndte i 2018 med en bevilling fra Nordea-fonden på 3,4 millioner kroner. Med midler fra Musikhandleplanen har Kulturministeriet bevilget 10 millioner kroner til projektet.

Kilde: Skive Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.