Til kamp for læreruddannelsen: - Vi skulle nok have trykt mange flere t-shirts

Foto: Skive Kommune.
dato

Støttegruppen bag læreruddannelsen brugte Skivemødet til at demonstrere imod planerne om at nedlægge uddannelsen i Skive.

De er ikke til at overse.

De neongrønne t-shirts, der over alt på pladsen til Skivemødet lyser op med teksten ”Vi støtter Læreruddannelsen i Skive – Et Danmark i balance”.

Det er et budskab med stor synlighed og slagkraft, og det er ”Støttegruppen for bevarelse af Læreruddannelsen i Skive”, der ved at dele t-shirts og klistermærker ud gør opmærksom på, at der er mange, der er villige til at kæmpe for den lokale læreruddannelse.

Emma Lynggaard, der er 28 år og fra Skive, er blandt dem, der aktivt er gået ind i kampen for at bevare den lokale uddannelse.

- Farven er ikke tilfældig. T-shirtsene må gerne vække opsigt, og vi er til stede her på Skivemødet, fordi det er en god mulighed for at komme ud med vores budskab og være synlige, når der kommer så mange mennesker, siger Emma Lynggaard.

I alt 100 t-shirts er der trykt og delt ud.

Det tal fortrød Emma Lynggaard dog allerede få timer inde i Skivemødet.

- Der er mange, der gerne vil have en t-shirt, så vi skulle nok have trykt mange flere. Men det er fedt, at de er så attraktive, siger hun.

Kæmper også for egne drømme
”Støttegruppen for bevarelse af Læreruddannelsen i Skive” blev etableret i kølvandet på VIA´s udmelding om at lukke Læreruddannelsen i Skive. Det var i begyndelsen af april, og lige siden har Emma Lynggaard og de andre i gruppen arbejdet på deres sag.

Det er blandt andet sket ved et borgermøde og et åbent hus-arrangement på Læreruddannelsen i Skive, men uddelingen af t-shirts og klistermærker på Skivemødet er det store højdepunkt.

- Vi kæmper for Læreruddannelsen i Skive, fordi det er vigtigt for en by og et område som Skiveegnen, at der er en læreruddannelse. Det er vigtigt, hvis man vil bevare et Danmark i balance, siger Emma Lynggaard.

Hun går ikke selv på Læreruddannelsen i Skive. Hun har en bacheloruddannelse i kommunikation og performancedesign, men Emma Lynggaard har også egne tanker om lærergerningen.

- Jeg vil gerne tage en meritlæreruddannelse her i Skive, så når jeg kæmper for en bevarelse af uddannelsen, så kæmper jeg også for mig selv og mine drømme, siger Emma Lynggaard.


https://skive.dk/nyheder/stabe-hr-og-kommunikation/til-kamp-for-laereruddannelsen-vi-skulle-nok-have-trykt-mange-flere-t-shirts/
Kilde: Skive Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.